יקב יתיר משיק יין חדש: בצל העלווה 2020

    עפר גדנקן No Comments on יקב יתיר משיק יין חדש: בצל העלווה 2020

    יקב יתיר משיק את בצל העלווה – יין אדום, שהופק מענבים שנבצרו בכרמים שבהן הגפנים עוצבו כגביע – שיטה עתיקה, המתאימה במיוחד לייצור יין איכותי באזורים חמים ויבשים.

    13:30
    17.05.24
    קובי פינקלר No Comments on קצינים מספרים על קרבות ג'בליה: "הלחימה האלימה ביותר"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    יקב יתיר השוכן בחבל יתיר שבהרי יהודה הגבוהים והדרומיים הנושקים למדבר, הפך עם השנים לסמל האזור בזכות יינות האיכות שהוא מפיק מידי בציר. היקב, שהוקם בשנת 2000, משיק את בצל העלווה 2020 – יין אדום יבש אשר הופק מענבים שגדלו בשיטת "הגביע" בה עלוות הגפן מצלה באופן טבעי על אשכוליתה. שיטת גידול וגיזום עתיקה זו מעניקה לענבים טעמים מובחנים, מעודנים ומורכבים. הודות לאופיו הייחודי וטעמו המשובח היין החדש מתאים לעלות על שולחן מלכים בליל הסדר ולפאר את בתי ישראל עם טעם ייחודי שנשאר בזיכרון לאורך זמן.

    בצל העלווה 2020 הינו יין אדום יבש המופק מ-49% גרנאש, 26% סנסו, 13% סירה, 12% קריניאן שנבצרו ממספר חלקות ביער יתיר, בגובה של 680-780 מטר מעל פני הים.

    היין תסס במכלים פתוחים, עם 30% אשכולות שלמים. לאחר מכן התיישן היין שנה במכלי עץ גדולים. היין בוקבק בחודש פברואר 2022 והושאר ביקב עוד כשנה להתיישנות.

    אחוז אלכוהול: 13.5%

    היקב ממשיך את תהליך ההתחדשות במהלך אסטרטגי נרחב המתפתח לאורך השנים הן ברמה הטכנולוגית והן ברמת העיצוב, כפי שמגיע לידי ביטוי בשינוי התווית של בצל העלווה 2020 – מהלך המתבצע בפעם הראשונה זה 20 שנה, ומייצג את רוח השינוי וההתחדשות של יינות יקב יתיר המאופיינים ברעננות ושילוב מוקפד של זנים.

    יקב יתיר הציב לעצמו כמטרה להדגיש את הייחודיות האזורית– אותו אופי 'יתירי' שעליו גאוותם של אנשי היקב, שבא מכרמים הנטועים בגובה רב באדמת גיר חרסיתי, ומאקלים חצי מדברי יבש וקר בלילה, היוצרים אזור גידול (טרואר) ייחודי. כורמי ויינני היקב מחויבים לאיכות הגבוהה ביותר, החל מתהליך בחירת החלקות וטיפוח זני ענבי היין ועד לתהליך הבציר, התסיסה, היישון והבקבוק, הנעשים כולם בעזרת הטכנולוגיה והציוד העדכניים ביותר.

     יעקב בן דור, מנכ"ל יקב יתיר: "יקב יתיר הוא חזון וחלוציות, מומחיות ואהבה לחבל ארץ מיוחד וייחודי. הוא בעיקר סיפור של עשיה ורצון עיקש ליצור יין ייחודי, כפי שמגיע לידי ביטוי עם השקת יין בצל העלווה אשר מסמן שלב חדש ומסקרן בהתפתחות יתיר כיקב".

    ערן גולדווסר, יינן יקב יתיר: "בצל העלווה הינו ניסיון לתת ביטוי נוסף וחדש, באופי שונה ממה שעשינו עד כה, ליין איכותי מאזור יער יתיר. בחרנו בקפידה זני ענבים המצטיינים באזורים יבשים, אותם גידלנו בשיטת "כרמי גביע". שיטות הכנת היין הותאמו לאופי הזנים- תסיסה חלקית באשכולות שלמים, במכלי בטון ועץ פתוחים, במיצוי עדין ואחריו התיישנות מוגנת יחסית מחמצן במכלי עץ גדולים, כך שהיין שמתקבל בהיר יחסית, מעודן אך מלא טעם רענן ואופי אלגנטי".

    מחיר מומלץ לצרכן: 190 ₪

    ניתן להשיג ניתן להשיג במרכז מבקרים יתיר, מסעדות וחנויות יין נבחרות



    0 תגובות